Hulp nodig met uw website of webshop? Chat, bel of mail met een specialist!
Hulp nodig? Chat, bel of mail!
Joomla 4 wordt in de loop van 2020 verwacht! Toegegeven, dat hebben we in 2019 ook al gehoord en het lijkt enigszins stil rondom het project maar niets is minder waar. Als je de sociale media kanalen een beetje volgt dan zie je genoeg activiteit die bevestigen dat er volop aan het nieuwe Joomla CMS gewerkt wordt. Het is daarom niet onverstandig om voorbereid te zijn en te starten met het installeren van een Alpha versie van Joomla 4. In deze eerste Joomla 4 tutorial leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat en aan welke eisen je hosting omgeving moet voldoen.

Stap 1: Hosting vereisten

Een goede, snelle website begint bij de juiste hosting configuratie. Het belang van een goed hosting pakket kunnen we in het algemeen niet genoeg onderstrepen en wordt in een ander artikel verder uitgelicht. Terug naar Joomla 4 en de minimale eisen die het systeem stelt aan je hosting omgeving:
  • PHP 7.2
  • MySQL 5.6
  • PostgreSQL 11.0
Daarnaast wordt Internet Explorer niet langer ondersteund. Voor sommigen een drama, voor de meesten een zegen...

Stap 2: Setup (lokale) ontwikkelomgeving

Dit klinkt misschien lastig maar met de beschikbaarheid van verschillende tools is dit een fluitje van en cent. Maak bijvoorbeeld gebruik van XAMPP, MAMP of WAMP. Download de software, installeer het en je hebt de beschikking over Apache, MySQL en de benodigde modules om je Joomla 4 website te laten draaien.

Stap 3: Download Joomla 4

Joomla 4 wordt momenteel nog volop ontwikkeld dus we gaan werken met een Alpha versie van het CMS. Ga naar de GitHub pagina van het project en download een kopie in het format van je keuze.